El Casal compta amb tres entitats membre, les quals al seu torn són les entitats que formen part de la Junta Gestora i que, per tant, s’encarreguen de la gestió i la direcció del Casal.

Coneix-les a continuació:

Associació de Gent Gran Pau Casals

L’Associació de Gent Gran Pau Casals és una entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure activitats per a la participació de la gent gran del barri. S’enfoca a promoure el seu benestar social, cultural i de lleure, tot potenciant la convivència i l’autoestima. També promou activitats per millorar el benestar físic, psíquic i emocional i treballa per evitar per l’aïllament social de les persones grans. Té com a finalitat potenciar l’activitat cultural i social del barri i afavorir la participació de les persones associades a participar en les activitats organitzades des del Casal de Barri Cardener.
Totes aquelles persones majors de cinquanta-sis anys, jubilades o pensionistes censades a la Vila de Gràcia, poden ser sòcies o participar de manera particular en la gran varietat d’activitats que s’ofereixen.
Les persones sòcies també tenen el dret d’intervenir en el govern i les gestions, en els serveis i activitats de l’associació d’acord amb les normes legals i estatutàries.

CONTACTE:

De dilluns a divendres, de 10.00 h a 12.45 h
Correu electrònic: a.aggpc@gmail.com
Telèfon: 93 210 08 03

Associació de Dones Ciberdona

L’Associació de Dones Ciberdona es va crear l’any 2001 per promoure la participació de les dones en el seu vessant social. Entre els seus objectius prioritaris està la promoció de la igualtat d’oportunitats sense discriminació per raons de gènere, promoure l’ús de les noves tecnologies, facilitar informació sobre la dona i els seus drets per garantir que gaudeixi d’una societat igualitària.
Per aconseguir-ho, centren les seves activitats en la dotació d’informació entre associacions de dones, tot facilitant eines informàtiques i formatives i realitzant un acompanyament en el seu aprenentatge, així com duent a terme activitats que realcen i fan visible la figura de la dona en la nostra societat i història. Des del seu naixement, les activitats han anat dirigides a la formació de la població en general, en un inici amb el suport de persones voluntàries i darrerament amb l’ajut de les administracions públiques, com ara el Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i també el Districte de Gràcia.

El motor de Ciberdona és formar part del canvi cap a un món més just, amb la convicció que fer-ho possible és responsabilitat de tots i totes. Si vols sumar-te a la causa, pots oferir el teu granet de sorra oferint-te com a voluntària; entre tots farem una muntanya!

CONTACTE:

De dilluns a dijous, de 17.00 h a 20.00 h
Correu electrònic: ciberdona@gmail.com
Telèfon: 93 210 08 03
Web: www.blocs.xarxanet.org/associaciociberdona/

Agrupament Escolta Roland Philipps

L’Agrupament Escolta Roland Philipps és una entitat que des del 1953 educa en el lleure a infants i joves de 6 a 18 anys. Té com a objectiu formar persones actives, compromeses, democràtiques, participatives, lliures i ciutadanes del món mitjançant la metodologia escolta.
Ens dividim per unitats, segons la nostra edat i el cau és el nostre lloc de trobada on ens apleguem els infants, joves i caps cada dissabte a la tarda per fer activitats o preparar projectes. És un espai de llibertat, d’expressió i d’iniciatives on viure l’escoltisme jugant, aprenent i convivint tots junts.


QUÈ FEM?
Jocs, rutes, activitats, sortides i campaments són el que ens caracteritza. Tot això possibilita l’aprenentatge d’una manera dinàmica i divertida. La participació activa dels minyons, així com les seves opinions i propostes, són la base de la tasca que duem a terme.
Sortides: Excursions de cap de setmana on anem de ruta a la muntanya o acampem en contacte amb la natura.
Campaments: Sortides d’uns quants dies, on gaudim de la convivència amb els altres en l’ambient natural.
Campaments de primavera: Sortides de cinc dies a Setmana Santa
Campaments d’estiu: Sortides de 10-12 dies a l’estiu, el moment més esperat de l’any!

COM HO FEM?
Ho fem mitjançant l’escoltisme. L’escoltisme és un moviment juvenil d’àmbit mundial que treballa pel desenvolupament integral dels joves a través de l’educació en el lleure basada en l’exploració de l’entorn, el servei als altres i la consecució de fites en equip (empreses).


CAU?
El cau és lloc on ens trobem els dissabtes de16.30 h a 19.30 h per participar en activitats i jocs.

CONTACTE:

Correu electrònic: info@aerolandphilipps.org
Web: aerolandphilipps.org