Els tallers trimestrals tenen una durada de 10 sessions que s’emmarquen dins d’un trimestre. A continuació trobaràs els tallers que tindran lloc entre l’octubre i el desembre del curs que ve.

Clica aquí per descarregar el programa complet d’aquest trimestre:

DESCARREGA EL PROGRAMA!


DATES D’INSCRIPCIONS:

INSCRIPCIÓ PRESENCIAL
 • 7 d’abril: Només per a l’alumnat inscrit en el 1r trimestre del 2022 (per a alumnes amb almenys una plaça reservada).
 • 8 d’abril: NOVES INSCRIPCIONS (per a persones sense cap plaça reservada o que no ha estat inscrita durant el 1r trimestre del 2022.
 • Horari (ambdós dies): de 10.00 h a 12.30 h i de 16.00 h a 19.30 h.

Cal tenir en compte…

 1. Col·laboreu amb l’equip de voluntàries. Feu cas a les indicacions que us facilitin i confieu en les seves decisions, totes i tots treballem perquè aquest dia sigui agradable per a tothom.
 2. Eviteu aglomeracions i cues, no cal que arribeu abans de l’hora d’obertura indicada. Tampoc es repartiran números de reserva prèvia.
 3. La plaça està garantida per a totes les persones que han estat alumnes durant el 1r trimestre del 2022.
 4. Per a noves inscripcions, consulteu les places vacants abans de fer cua. Les podeu consultar a la porta principal, al taulell informatiu o per via telefònica (93 210 08 03).
 5. L’alumnat de continuïtat que no pugui realitzar la inscripció presencial el dia 7, per motius justificats, ho haurà de comunicar a la Secretaria del Casal amb antelació i aquesta indicarà com procedir segons el cas. Així mateix, si la persona interessada no es comunica amb el Casal i tampoc fa la inscripció en el dia estipulat, no es garantirà la reserva de la plaça.
INSCRIPCIÓ EN LÍNIA

Cal tenir en compte…

 • Només apareixeran les places que hagin quedat disponibles després de les inscripcions presencials.
 • No es tramitarà el descompte de 5 € en les inscripcions en línia, atorgat a les persones sòcies de les entitats Ciberdona i Associació de Gent Gran Pau Casals. Si es desitja aplicar aquest descompte, caldrà assistir presencialment.
IMPORTANT:

PAGAMENT:

 • S’aplicarà un descompte de 5 € en el preu del taller a les persones sòcies de les entitats gestores del Casal Cardener. Caldrà acreditar-ho a través del carnet o rebut actualitzat de l’entitat.
 • Caldrà entregar el justificant de pagament, si es realitza un ingrés bancari o transferència, a recepció o per correu electrònic (info@cardener.cat), el primer dia dels tallers com a màxim.
 • No es podrà participar d’un taller sense haver efectuat el pagament i haver realitzat la inscripció degudament.
 • Només es retornarà l’import del taller per causes de força major degudament justificades i documentades.
 • La devolució de l’import del taller, si s’escau, s’efectuarà pel mateix canal que el cobrament, en un termini màxim de 30 dies a partir de l’inici dels tallers.

NORMATIVES:

 • Els tallers seran presencials. Tanmateix, si per motius relacionats amb la covid-19 s’haguessin de suspendre algunes classes, es procurarà dur-les a terme de manera no presencial (de manera virtual, gravació de vídeos, etc.).
 • L’ús de la mascareta serà obligatòria en totes les instal·lacions del Casal, sempre que les autoritats mantinguin aquesta mesura de prevenció. També caldrà utilitzar el gel hidroalcohòlic abans i després dels tallers.
 • Si es requereix, l’alumnat haurà de fer-se càrrec de portar els materials pel taller i de desinfectar-lo abans de cada classe.

TALLERS:

 • L’organització es reserva el dret a anul·lar qualsevol taller si el nombre de persones inscrites no arriba al mínim, o per altres causes que facin inviable la impartició.
 • Els tallers estan orientats a majors de 16 anys. Les persones menors de 18 anys hauran de formalitzar una fitxa d’inscripció específica, signada per la tutoria legal de la menor i acompanyada pel DNI/NIE/Passaport d’aquesta persona.
 • Un cop feta la inscripció, no serà possible fer cap canvi de dia o hora, a excepció dels tallers d’idiomes que requereixin una prova de nivell o per indicació de la Secretaria del Casal.
 • El Casal es reserva el dret a canviar de professorat en cas necessari.

Els tallers que oferim:

IDIOMES

1 – ENGLISH SPEAKING – ADVANCED (C1/C2)

Professora: Monique Montessino

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 10

Descripció: Curs destinat a persones amb un nivell avançat de llengua anglesa que volen millorar-la oralment. Sobretot es treballarà l’speaking, utilitzant tots els temps verbals i un vocabulari més extens.

Dilluns d’11.30 h a 13.00 h (10 sessions)


2 – ENGLISH BEGINER (A1/A2)

Professora: Monique Montessino

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 17

Descripció: Curs destinat a aquelles persones que han tingut un mínim contacte amb la llengua anglesa i tenen un vocabulari molt bàsic (salutacions, nom, país, edat, l’alfabet, mesos, etc.). Es treballarà el present simple (formulació de preguntes, afirmacions i negacions), es començarà a treballar el passat simple i s’ampliarà vocabulari.

Materials: Caldrà comprar el llibre que indiqui la professora.

Dimecres de 18.30 h a 20.00 h (10 sessions)


3 – ENGLISH PRE-INTERMEDIATE / PRE-UPPER INTERMEDIATE (B1)

Professora: Monique Montessino

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: Per a persones que han adquirit coneixements elementals de llengua anglesa i que volen millorar-los progressivament. Es farà un repàs dels temps verbals present i passat de tots els verbs (formulació de preguntes, afirmacions i negacions) i es treballaran noves formes del futur i construccions més complexes.

Materials: Caldrà comprar el llibre que indiqui la professora.

Dilluns de 18.30 h a 20.00 h (10 sessions)


4 – ENGLISH PRE-INTERMEDIATE / UPPER-INTERMEDIATE (B2)

Professora: Monique Montessino

Preu:   54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: Per a persones que han adquirit coneixements elementals de llengua anglesa i que volen millorar-los progressivament. Es farà un repàs de tots els temps verbals estudiats anteriorment i s’hi inclourà el futur simple,amb will, 1st i 2nd conditional, modal verbs, forma passiva i subordinada relativa, etc. També es treballarà un vocabulari més precís i pràctic per a situacions i contextos de la vida quotidiana.

Materials: Caldrà comprar el llibre que indiqui la professora.

Dilluns de 16.30 h a 18.00 h (10 sessions)


5 – ENGLISH SPEAKING – INTERMEDIATE (B2)

Professora: Monique Montessino

Preu:   54,65 €

Nre. de places: 10

Descripció: Curs destinat a persones amb un nivell intermedi de la llengua anglesa que volen practicar-la i millorar oralment. Sobretot es treballarà l’speaking a través de textos i situacions d’àmbit quotidià.

Dimecres de 17.00 h a 18.30 h (10 sessions)


6 – ENGLISH STARTER

Professora: Monique Montessino

Preu:   54,65 €

Nre. de places: 17

Descripció: Curs destinat a aquelles persones que volen iniciar-se en la llengua anglesa des de zero. Es treballaran les salutacions (nom, país, edat), l’alfabet, els nombres, el menjar, les begudes, els dies de la setmana, els colors, els familiars, els mesos i s’aprendran a utilitzar tots els verbs en present simple (afirmatiu, negatiu i interrogatiu).

Materials: Caldrà comprar el llibre que indiqui la professora.

Dimarts de 16.00 h a 17.30 h (10 sessions)


7 – FRANÇAIS INTERMÉDIAIRE (B1/B2)

Professora: Monique Montessino

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: Curs destinat a persones adultes que ja tenen nocions bàsiques de francès i que desitgen refrescar o millorar els seus coneixements. Es treballarà vocabulari i situacions quotidianes i s’insistirà en l’aspecte oral. (No té importància si no s’ha practicat des de fa molt de temps; és per això que en diem falsos debutants.)

Dimarts de 17.30 h a 19.00 h (10 sessions)


8 – FRANÇAIS EXPÉRIMENTÉ (C1/C2)

Professora: Monique Montessino

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: L’objectiu de les classes serà conciliar el plaer d’aprendre per poder defensar-se dins una situació concreta, amb una bona estructura dels coneixements (diferències culturals, llenguatge de la vida quotidiana), tot utilitzant un vocabulari pràctic (salut, vida quotidiana, cuina), turístic (hotels, restaurants, visites culturals) i personal (parlar de la família, les vacances, la feina, etc.).

Materials: Es proposarà un llibre una vegada es tinguin els resultats de la prova de nivell, o es podrà treballar amb altres documents fotocopiats.

Dimarts d’11.30 h a 13.00 h (10 sessions)


9 – CATALÀ

Professor: Quim Navarri

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: Vols millorar la teva expressió oral i escrita? T’agradaria reforçar els teus coneixements des d’una metodologia d’aprenentatge dinàmica i a partir de situacions pràctiques? Aquest és el teu taller!

Dimecres d’11.30 h a 13.00 h (10 sessions)


DANSA I ARTS ESCÈNIQUES

10 – BALLS EN LÍNIA

Professora: Mercè Pastor

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Aprendràs a moure el cos al ritme de la cúmbia, el merengue, el txa-txa-txa, la bachata, el rock’n’roll… sense necessitat d’una parella i amb les cançons que més t’agradin!

Dilluns d’11.00 h a 12.00 h (10 sessions)


11 – BALLS DE SALÓ

Professora: Mercè Pastor

Preu: 36,40 € (72,80 € si t’apuntes als dos grups)

Nre. de places: 20

Descripció: Una classe per ballar amb parella! Coneixeràs tota mena de ritmes i estils de ball, des dels més clàssics, com el tango, el vals i el pasdoble, fins als més llatins, com la salsa, la bachata, etc. Una bona estona molt gratificant per gaudir del ball en parella.

11A – Dilluns de 12.00 h a 13.00 h (10 sessions)

11B – Dijous d’11.00 h a 12.00 h (10 sessions)*

*Es recomana la inscripció als dos grups.


12 – ZUMBA

Professora: Mercè Pastor

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Classes dinàmiques i divertides per moure el cos i cremar calories ballant. La música llatina, simpàtica i divertida, ens portarà a desenvolupar exercicis senzills que fan la classe entretinguda.

Dijous de 10.00 h a 11.00 h (10 sessions)


13 – GIMNÀSTICA AMB BALL LLIURE

Professora: Mercè Pastor

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: És la ITV del cos! Després de dos anys d’inactivitat, t’oferim una classe ideal per gaudir i moure el cos. Treballarem el moviment articular, l’equilibri, la coordinació i reforçarem la musculatura, sempre ballant i al ritme de la música. Seran sessions aptes per a tothom per aconseguir una ment i un cos saludable!

Dijous de 12.00 h a 13.00 h (10 sessions)


14 – COUNTRY – INICIACIÓ

Professora: Pilar Rubín

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: T’introduiràs en una nova dansa col·lectiva i divertida! Aprendràs els passos bàsics i les primeres combinacions del country de manera dinàmica i coordinada amb la resta de participants.

Dilluns de 19.00 h a 20.00 h (10 sessions)


15 – COUNTRY – INTERMEDI

Professora: Pilar Rubín

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Avançarem de forma divertida en la pràctica d’aquest ball col·lectiu. Aprendràs noves combinacions relacionades amb el teu nivell, mantenint el dinamisme, la coordinació i la força.

Dilluns de 20.00 h a 21.00 h (10 sessions)


16 – COUNTRY – AVANÇAT

Professora: Pilar Rubín

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Avançarem de forma divertida en la pràctica d’aquest ball col·lectiu. Aprendràs noves combinacions relacionades amb el teu nivell, mantenint el dinamisme, la coordinació i la força.

Dimecres de 19.00 h a 20.00 h (10 sessions)


17 – SEVILLANES – INTERMEDI

Professora: Isabel Ruiz de Villa

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 20

Descripció: És imprescindible tenir els coneixements bàsics per poder seguir el curs. En aquest trimestre s’aprofundirà en el treball del ritme i la coordinació de moviments. No cal parella.

Dimarts de 17.30 h a 19.00 h (10 sessions)


18 – CANT CORAL I TÈCNICA VOCAL

Professora: Esther Palacios Tejel

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 20

Descripció: Vols millorar aspectes de la teva veu i aprendre a cantar millor? En aquestes sessions realitzarem exercicis corporals i de tècnica vocal per mantenir una postura saludable i òptima per potenciar la veu. Cantarem cançons diverses a diferents veus, ja siguin actuals i catalanes, com grans hits internacionals i, fins i tot, farem alguna peça operística.

Dimecres de 17.30 h a 19.00 h (10 sessions)


19 – SARDANES – PENDENT DE CONFIRMAR

Professor/a: PENDENT DE CONFIRMAR

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 25

Descripció: Aprèn a ballar sardanes!

Divendres de 16.30 h a 18.00 h (10 sessions)


20 – INICIACIÓ AL TEATRE

Professora: Judith Anglada

Preu: 72,80 €

Nre. de places: 20

Descripció: Realitzarem diferents jocs i dinàmiques d’expressió corporal i emocional, de relaxació i potenciació dels sentits amb músiques adequades i estratègiques per endinsar-nos en el món del teatre. Gaudirem del joc i de diferents dinàmiques a través d’una pauta concreta sense tancar la porta a la imaginació i la creativitat. Es tracta d’una proposta dinàmica i lúdica on treballarem el cos, la veu i la creativitat de l’intèrpret.

Divendres de 18.00 h a 20.00 h (10 sessions)


EXPRESSIÓ PLÀSTICA

21 – DIBUIX I PINTURA

Professor: Andreu B. Sànchez (professor voluntari)

Preu: 27,20 €

Nre. de places: 15

Descripció: Espai on podràs desenvolupar la teva creativitat tot experimentant diverses tècniques.

Dilluns de 10.00 h a 12.00 h (10 sessions)


22 – DIBUIX I PINTURA PER A ADULTS

Professor: Luis Moreira

Preu: 72,80 €

Nre. de places: 15

Descripció: Aquest taller et servirà per apropar-te al món del dibuix i de la pintura. Podràs investigar amb els materials, aprendre diferents tècniques  i endinsar-te en la creació plàstica.

Dimarts de 19.00 h a 21.00 h (10 sessions)


23 – PUNTES DE COIXÍ I

Professora: M. Montserrat Robert (professora voluntària)

Preu: 27,20 €

Nre. de places: 10

Descripció: T’endinsaràs en l’art del treball tradicional de les puntes, amb uns patrons senzills, tot jugant a fer voltes amb els boixets, el fil i les agulles.

Dijous de 10.30 h a 12.45 h (10 sessions)


24 – PUNTES DE COIXÍ II

Professora: Rosa Casajuana

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 10

Descripció: Aprendràs nous punts contemporanis per canviar els punts de fons de mocadors i puntes tradicionals. Crearàs joieria de boixets, capsetes tridimensionals, flors, etc. Tot amb l’art de la punta de coixí.

Dimecres de 10.00 h a 11.30 h (10 sessions)


HUMANITATS

25 – CLUB DE LECTURA

Professora: Blanca Álvarez

Preu: 15,90 €

Nre. de places: 14

Descripció: El club de lectura abasta una àmplia varietat de gèneres, èpoques, cultures i registres de literatura escrita per dones. Es tracta de reunir un grup de persones interessades a posar de manifest la pluralitat de veus de les autores, que tantes vegades han quedat fora del cànon literari, per reivindicar-ne la universalitat. Un espai obert per poder comunicar, un cop al mes, experiències, sensacions i pensaments sobre el que llegim.

Dimarts de 19.30 h a 20.30 h (3 sessions: 25 d’octubre, 22 de novembre i 13 de desembre)


26 – ESCRIPTURA CREATIVA

Professora: Miquel Sánchez (professor voluntari)

Preu: 27,20 €

Nre. de places: 12

Descripció: A través de les sessions d’aquest trimestre treballarem el gènere literari narratiu, especialment el conte, la llegenda i la narrativa breu.

Dimarts de 10.00 h a 11.30 h (10 sessions)


ACTIVITAT FÍSICA I BENESTAR

27 – GIMNÀSTICA POSTURAL

Professora: Irene Garcia

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Aprendràs a modificar hàbits i pautes corporals a través d’una gran diversitat d’exercicis senzills que afavoreixen la flexibilitat. 

Dimecres de 10.00 h a 11.00 h (10 sessions)


28 – TÈCNICA HIPOPRESSIVA

Professora: Irene Garcia

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Es tracta d’una tècnica basada en mètodes posturals i respiratoris. Aconseguiràs augmentar el to de repòs de la faixa abdominal i del sòl pelvià, un veritable protector de la columna. Beneficia tots els òrgans del cos i la salut personal general. Les classes seran dinàmiques i començarem amb un escalfament aeròbic.

Dimecres d’11.00 h a 12.00 h (10 sessions)


29 – TÈCNICA HIPOPRESSIVA I GIMNÀSTICA POSTURAL

Professora: Irene Garcia

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Aquest taller serà la combinació de dues tècniques: la hipopressiva, basada en mètodes posturals i respiratoris, i la gimnàstica postural, enfocada a modificar hàbits i pautes corporals. Treballarem amb exercicis senzills que afavoriran la flexibilitat del teu cos.

Divendres d’11.00 h a 12.00 h (10 sessions)


30 – PILATES

Professora: Irene Garcia

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Aquest taller està especialment indicat per a persones que necessitin exercitar la mobilitat a la columna, enfortir la musculatura de les abdominals i millorar l’agilitat corporal.

Aquest taller no es recomana a persones amb lesió a la columna ni per a edats avançades.

31A – Divendres de 10.00 h a 11.00 h (10 sessions)

32B – Dimarts de 19.00 h a 20.00 h (10 sessions)


31 – IOGA I SALUT

Professora: Neus Alonso

Preu: 45,50 €

Nre. de places: 20

Descripció: Aquest taller contribueix a la unió i a la integració harmònica de la persona a través de la consciència, la respiració i el moviment.

31A – Dimarts de 10.00 h a 11.15 h (10 sessions)

32B – Dijous de 16.00 h a 17.15 h (10 sessions)


32 – PILATES I IOGA

Professora: Neus Alonso

Preu: 45,50 €

Nre. de places: 20

Descripció: La combinació del pilates i el ioga ajuda a millorar la nostra salut, tant físicament com mentalment. A través d’aquestes dues tècniques aconseguiràs trobar l’harmonia entre el cos i la ment.

Dimarts d’11.30 h a 12.45 h (10 sessions)


33 – EL SILENCI DEL IOGA

Professora: Neus Alonso

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: A través de la combinació del ioga i tècniques meditatives aconseguiràs guanyar un major control de la ment, els pensaments i les emocions i a gaudir de la consciència pròpia.

Divendres de 12.00 h a 13.00 h (10 sessions)


34 – MÈTODE FELDENKRAIS (Taller d’esquena)

Professora: Isabel Lamas

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: Practicarem el moviment conscient per millorar les nostres accions diàries i obtenir més harmonia, salut i benestar. Aquesta tècnica la poden practicar totes aquelles persones que vulguin millorar la seva qualitat de vida, independentment de la condició física i l’edat, ja que l’adaptarem a les limitacions de cadascú.

34A – Dilluns de 10.00 h  a 11.00 h (10 sessions)

34B – Dimecres de 12.00 h a 13.00 h (10 sessions)


35 – TAITXÍ

Professora: Mª Elena Olleta

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 20

Descripció: El taitxí és l’art de la meditació en moviment. Mitjançant la coordinació de moviments lents i de la respiració, promourem la flexibilitat, la sensibilitat i la vitalitat per assolir beneficis generals en la salut.

Dilluns de 17.30 h  a 19.00 h (10 sessions)


36 – TXIKUNG

Professora: Mª Elena Olleta

Preu: 36,40 €

Nre. de places: 20

Descripció: El txikung és un art mil·lenari basat en exercicis de relaxació, amb l’objectiu de millorar la nostra salut física, mental i espiritual, a fi de prendre més consciència de nosaltres mateixos. Es tracta de l’antídot ideal contra l’estrès i una bona eina per a la recerca de la felicitat.

Dimecres de 20.00 h  a 21.00 h (10 sessions)


SALUT I CREIXEMENT PERSONAL

37 – RELAXA EL COS I LA MENT

Professora: Mª Elena Olleta

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: En aquest taller aprendràs tècniques per aprendre a respirar i a relaxar-te a través d’exercicis d’automassatge i meditacions bàsiques per crear un espai mental de silenci i pau.

Dilluns de 16.00 h  a 17.30 h (10 sessions)


38 – MEMÒRIA I SALUT

A càrrec de la Fundació Uszheimer

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 15

Descripció: Mitjançant l’entrenament de les capacitats cognitives, es vol prevenir i millorar les absències de memòria, potenciant també la nostra autonomia, la comunicació i la salut personal.

Dimecres de 16.00 h  a 17.30 h (10 sessions)


TECNOLOGIA

39 – SMARTPHONE I INFORMÀTICA (Nivell 2)

Professora: Chaymae Harrak

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 10

Descripció: Aquest taller està pensat per a aquelles persones que ja tenen experiència amb els nostres tallers de tecnologia, però volen continuar aprenent i experimentant amb el mòbil i l’ordinador. Aprendrem novetats com: configurar la impressora i altres dispositius, canviar contrasenyes, eliminar comptes temporalment, donar-nos de baixa de servies contractats, descobrir les aplicacions més actuals, conèixer la memòria del nostre mòbil, etc.

Dilluns de 17.00 h  a 18.30 h (10 sessions)


40 – ÚS BÀSIC DE LES TECNOLOGIES

Professora: Chaymae Harrak

Preu: 54,65 €

Nre. de places: 10

Descripció: Taller dirigit a aquelles persones que tenen poca experiència amb el mòbil i l’ordinador, que vulguin aprendre i agafar confiança amb les tecnologies. Aprendrem a fer un ús bàsic de l’ordinador, a fer servir aplicacions bàsiques com el Google Maps i el correu electrònic. Coneixerem les funcions bàsiques del mòbil i de l’ordinador i aprendrem a fer tràmits telemàtics senzills, a evitar estafes tecnològiques i moltes coses més!

Dilluns de 18.30 h  a 20.00 h (10 sessions)