Sessió informativa per a projectes dirigits a la gent gran

posted in: Activitats, Noticies | 0
15 DE JUNY / 11.00H / CARDENER

Sabies què més de la meitat de la població té més de 65 anys? O que el 40 % de les persones de més de 85 anys viuen soles? O que la soledat té un impacte important en la salut i en la qualitat de vida?

Per tots aquests motius hem organitzat una sessió informativa a on explicarem diferents projectes dirigits a la gent gran! La xerrada tindrà lloc el dimecres 15 de juny a les 11.00 h al Casal Cardener i no caldrà inscripció prèvia.

I ara, per anar calentant motors, us deixem una mica d’informació sobre els projectes que presentarem:

 

 

Projecte RadarsPROJECTE RADARS

QUÈ ÉS? Radars és un projecte comunitari impulsat per l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans. Treballem conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures, participatives i solidàries.

COM FUNCIONA? Els voluntaris i voluntàries fan un seguiment telefònic que consisteix en trucar de forma periòdica a la gent gran que hi participa i, així establir una relació de confiança, que serà un primer pas per promoure la seva vinculació al territori. Aquesta tasca es complementa amb la coordinació entre diferents recursos i entitats (casals, centres cívics, entitats de voluntariat, etc.) i amb la creació de noves iniciatives comunitàries que contribueixin a la inclusió de les persones grans al seu entorn més proper.

COM HI PARTICIPO? Pots trucar al 93 291 58 84 o escriure al correu electrònic radarsgentgran@bcn.cat. També et pots apropar al teu centre de Serveis Socials o al Centre d’Atenció Primària a demanar més informació.

+ info

PROJECTE VINCLES

QUÈ ÉS? VinclesBCN és un servei de l’ Ajuntament de Barcelona que vol reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar el seu benestar a través de la tecnologia i del suport d’equips de dinamització social.

COM FUNCIONA? L’Ajuntament prestarà a les persones grans que siguin usuàries del servei una tauleta amb l’aplicació instal·lada i amb connexió a internet per poder utilitzar l’app VinclesBCN. Es tracta d’una aplicació accessible i molt intuïtiva que permet a l’usuari comunicar-se i interactuar mitjançant videotrucades i missatges de vídeo o veu, tant amb la seva família i amics com amb les persones grans que formen part del grup d’usuaris Vincles.

COM HI PARTICIPO? Els ciutadans interessats a formar part de la xarxa VinclesBCN poden trucar al telèfon 010 (gratuït), adreçar-se al seu Centre de Serveis Socials o al seu Centre d’Atenció Primària (CAP) o omplir el següent formulari.

+ info

Fundació Amics de la Gent GranAMICS DE LA GENT GRAN

QUÈ ÉS? És fundació que lluita contra la soledat no desitjada i l’aïllament social al qual queden exposades milions de persones grans.

COM FUNCIONA? El voluntariat, l’amistat i la sensibilització de la ciutadania són el millor remei contra l’exclusió social. Per això posem en contacte a persones voluntàries amb persones grans que se sentin soles, perquè una vegada a la setmana quedin per conversar, passejar o prendre un cafè.

COM HI PARTICIPO? Pots posar-t’hi en contacte a través del telèfon 93 207 67 73 o enviar un correu electrònic a info@amicsdelagentgran.org.  També pots entrar al seu web i omplir el següent formulari.

+ info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *